aaa

Calamiteiten

 
Woensdag 11 Oktober 17
Lancering PIKA: the chemical safety app

Altijd up-to-date informatie over gevaarlijke producten. Met de lancering van de PIKA-app vergroot de ViB fabriek de real-time veiligheid op de werkvloer. De innovatieve, intuïtief werkende app biedt mensen die in aanraking komen met gevaarlijke producten actuele veiligheidsinformatie. Daarnaast maakt de veiligheids-app het mogelijk om bijgewerkte  productinformatie met één druk op de knop te distribueren.

Digitale veiligheidsinformatie altijd & overal beschikbaar

Veiligheidsinformatiebladen (ViB, SDS, MSDS) bevatten informatie over chemische producten. In de praktijk blijkt dat de veiligheidsinformatie op de werkvloer niet beschikbaar is, veelal niet aansluit bij de behoefte, of achterhaalde gegevens bevat. PIKA: the chemical safety app, maakt veiligheidsinformatie real-time en up-to-date toegankelijk. Een overzichtelijke en intuïtief werkende applicatie die praktische veiligheidsinformatie en veiligheidsinformatiebladen digitaal beschikbaar maakt op de werkvloer.

Efficiency voor leveranciers en gebruikers van chemische producten


Lees meer >

 
Woensdag 26 April 17
Meldkaart Keurmerk Veilig Ondernemen - Bedrijventerreinen Venlo

Alle bedrijventerreinen welke vallen onder Ondernemersvereniging Businessparken Noorderpoort, Tradeport en Tradeport Zuid (Tegelen-Belfeld) zijn met het Keurmerk Veilig Ondernemen gecertificeerd. Hierbij hoort een meldkaart, waarmee onprettige en onveilige situaties in één oogopslag bij de juiste instantie kunnen worden gemeld. De zaak wordt dan snel opgelost. Dat is prettig voor u en voor de bedrijventerreinen.

Loop éénmaal per kwartaal de bellijst en het protocol na. Borg het intern protocol bij 1 persoon en zorg voor een goed instructie- en aanspreekpunt. Belangrijk is dat deze ook de systemen kan beheren. Bij veranderingen in functie of sleutels: zorg ook voor een kopie voor de veiligheidsdiensten.

Bij een ongewenste melding: meldt dit terug aan de alarmcentrale.


Lees meer >

 
Woensdag 15 Juni 16
Burgernet voor Ondernemers

Burgernet is inmiddels wel bekend: een unieke samenwerking tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te vergroten.  De Burgernet-app is in de App-store en de Play-store gratis te downloaden.

Maar ook de ondernemers kunnen specifiek informatie ontvangen. Deelname is helemaal gratis.

Het is van belang dat u zich aanmeldt met het adres van uw bedrijf.  Voor ondernemers wordt een aparte groep aangemaakt binnen Burgernet. Bij een bericht dat van belang is voor ondernemers, worden alleen zij in een bepaald gebied gewaarschuwd.   

Burgernet vraagt u om uw e-mailadres op te geven zodat men u een bericht kan sturen via de mail. Dat betreft dan zaken die veelal niet direct dringend zijn  maar wel voor u van belang. Bijvoorbeeld een aandachtvestiging op een nieuwe manier van inbreken, oplichting  of een groep criminelen die in een groot deel van Nederland actief is. U wordt gewaarschuwd als er bijvoorbeeld lieden op pad zijn met vals geld, er een groep winkeldieven of zakkenrollers actief is in uw gebied. Maar ook als er een overval gepleegd is.

Burgernet kan u ook een bericht sturen als er een nieuwe werkwijze van criminelen ontdekt wordt zodat u zich, als ondernemer, daar beter tegen kunt wapenen.

Klik hier voor meer informatie en aanmelding.

 

 

 
Donderdag 10 Juli 14
Belangrijke informatiekanalen in geval van calamiteiten (1)

Burgernet is een unieke samenwerking tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te vergroten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven.

In een crisissituatie kunnen burgers via Burgernet geïnformeerd worden over een incident waarbij bijvoorbeeld een uitstoot van gevaarlijke of schadelijke stof heeft plaatsgevonden. Op het moment dat van u een handeling wordt verwacht, zoals ‘verlaat het gebied’ of ‘sluit deuren en ramen’ zal het alarmeringsmiddel NL Alert worden ingezet.

Wilt u als ondernemer geïnformeerd worden over de veiligheidsaspecten in uw werkomgeving?  De Burgernet-app is in de App-store en de Play-store gratis te downloaden. Informatie naar aanleiding van een Burgernetmelding kan direct vanuit de app worden doorgegeven aan de meldkamer via het gratis telefoonnummer 112. De App maakt gebruik van GPS om Burgernetacties te ontvangen op de locatie van de smartphone. De locatie van de gebruiker van de App wordt niet opgeslagen. Aanmelden kan via www.burgernet.nl en via de App, voer hierbij de woonplaats van het bedrijf in en klik op ‘aanmelden ondernemers’.

Burgernet heeft ook een Facebookaccount: Burgernet Limburg

 

 

 
Dinsdag 2 Juli 13
Contactgegevens wijkagenten

Alle wijkagenten zijn bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844.

Op de website www.politie.nl/wijkagenten kunt u een foto van uw wijkagent bekijken.