aaa

 
Woensdag 11 Oktober 17
Lancering PIKA: the chemical safety app

Altijd up-to-date informatie over gevaarlijke producten. Met de lancering van de PIKA-app vergroot de ViB fabriek de real-time veiligheid op de werkvloer. De innovatieve, intuïtief werkende app biedt mensen die in aanraking komen met gevaarlijke producten actuele veiligheidsinformatie. Daarnaast maakt de veiligheids-app het mogelijk om bijgewerkte  productinformatie met één druk op de knop te distribueren.

Digitale veiligheidsinformatie altijd & overal beschikbaar

Veiligheidsinformatiebladen (ViB, SDS, MSDS) bevatten informatie over chemische producten. In de praktijk blijkt dat de veiligheidsinformatie op de werkvloer niet beschikbaar is, veelal niet aansluit bij de behoefte, of achterhaalde gegevens bevat. PIKA: the chemical safety app, maakt veiligheidsinformatie real-time en up-to-date toegankelijk. Een overzichtelijke en intuïtief werkende applicatie die praktische veiligheidsinformatie en veiligheidsinformatiebladen digitaal beschikbaar maakt op de werkvloer.

Efficiency voor leveranciers en gebruikers van chemische producten

Naast het vergroten van de veiligheid op de werkvloer, levert PIKA tijdsbesparing op. Je voegt in een handomdraai nieuwe informatie toe of past bestaande informatie aan, die met één druk op de knop wordt gedistribueerd. De push-notificatie zorgt dat de informatie opgemerkt wordt.

PIKA-app gratis downloaden

PIKA is beschikbaar voor IOS en Android. De app is, met een beperkt aantal functionaliteiten en afhankelijk van het aantal gebruikers en producten, gratis. Zie voor meer informatie, het downloaden van de PIKA-app en een overzicht van alle specificaties: www.PIKA.nl

Over de VIB-fabriek

PIKA is een innovatie van de ViB fabriek. De ViB fabriek heeft ruim tien jaar ervaring in het opstellen en onderhouden van veiligheidsinformatiebladen en is gespecialiseerd in het bepalen van gevaren classificaties. Tevens ondersteunt de ViB fabriek bij het opstellen van werkplekinstructiekaarten (WIK), productinformatiekaarten (PIKA) en andere vraagstukken met betrekking tot gevaarlijke stoffen.