aaa

 
Dinsdag 17 April 18
Jaarvergadering Trade Port Zuid 12 april 2018

Op 12 april 2018 organiseerde afdeling Trade Port Zuid haar jaarvergadering met een bezoek aan Emmaus Feniks.

Voorzitter Hans Schreurs heette iedereen welkom. In het verlengde van de fusie van de 4 ondernemersverenigingen naar één grote vereniging Ondernemend Venlo had Afdeling Tegelen Belfeld reeds besloten een naamswijziging van de afdeling te realiseren. Op de nieuwe naam Trade Port Zuid werd donderdag 12 april feestelijk het glas geheven.

Penningmeester Hans van Dreumel vertelde over de financiële afwikkeling van de fusie en het lokale cameraproject. Het camerasysteem is weer helemaal up-to-date.

Parkmanager Lidy Rutten vertelde over de lopende projecten en gaf een samenvatting van de uitslagen van de KVO-enquête. Waar maken de ondernemers zich het meeste zorgen over en waar zijn ze tevreden over. De Werkgroep Veiligheid kan hiermee weer aan de slag. Hopelijk wordt in mei het KVO-certificaat weer opnieuw behaald.

Daarna luisterde iedereen naar het indrukwekkende verhaal van Marja Ebbers van Emmaus Feniks. Zij vertelde over de mensen die een toevluchtsoord vinden in het oude klooster aan de Ulingsheide in Tegelen, hoe het georganiseerd is en wat er allemaal voor activiteiten plaatsvinden. Aangezien dit een organisatie is die zelfstandig en zonder gemeentelijke subsidie draait, kunnen ze alle soorten hulp gebruiken. Van de opbrengst van de kringloopwinkel worden de kosten betaald. Wat er van het land komt, wordt gegeten. Als er nog wat over is of er spullen binnenkomen die in Tegelen niet bruikbaar zijn, wordt het weggegeven aan andere behoeftige mensen.

Na een rondleiding, praatten de aanwezigen gezellig na onder het genot van een lekker hapje en drankje.

Klik hier voor de foto's.