aaa

Nieuws

 
Donderdag 21 Juni 18
Limburgse A73 op de schop deze zomer

Er wordt flink gewerkt aan de A73 in Limburg deze zomer. Tijdens 4 weekendafsluitingen in juli en 1 weekafsluiting in augustus wordt onderhoud uitgevoerd tussen Belfeld en knooppunt Tiglia en tussen Roermond en knooppunt Het Vonderen. Weggebruikers krijgen te maken met omleidingen en extra reistijd.

De snelwegen in Nederland zijn van goede kwaliteit. Om dit zo te houden, voert Rijkswaterstaat voortdurend onderhoudswerkzaamheden uit. Zo kunnen mensen en goederen ook in de toekomst vlot en veilig hun bestemming bereiken. Komende zomer staat groot onderhoud gepland aan 2 trajecten van de Limburgse A73 waarbij werkzaamheden worden uitgevoerd aan het asfalt.
Lees meer >

 
Donderdag 7 Juni 18
Parkmanagement spreekt met minister over wateroverlast op bedrijventerreinen

Minister Cora van Nieuwenhuizen, Patrick van der Broeck, dijkgraaf van het Waterschap Limburg en vertegenwoordigers van de provincie Limburg bezochten met een delegatie de plaats Meerssen in verband met de wateroverlast die recentelijk deze plaats trof.

Parkmanagement werd hierbij uitgenodigd om de situatie op de bedrijventerreinen toe te lichten. Tevens werd er aandacht geschonken aan de bijeenkomst 'Water voor Later', welke afgelopen november gehouden werd in Roermond. In Venlo zal op 28 juni deze bijeenkomst plaatsvinden in Venlo. De ondernemers van de bedrijventerreinen kunnen gratis deelnemen aan een workshop waarbij ze kunnen inzoomen op hun eigen situatie bij wateroverlast.


Lees meer >

 
Woensdag 30 Mei 18
Productie aardwarmte CaliforniŽ gestaakt

California Wijnen Geothermie (CWG) heeft de productie van aardwarmte gestaakt na een bestuurlijk gesprek met het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM). SodM drong hier tijdens het gesprek bij CWG op aan omwille van de veiligheid op lange termijn. De productie van aardwarmte vond plaats vlakbij een seismisch actieve breuk (Tegelenbreuk). CWG mocht onder strenge voorwaarden tijdelijk gebruik maken van de injectieput op deze plek.

Lees verder

 
Dinsdag 29 Mei 18
Wat is een goede plek voor arbeidsmigranten?

Gemeenten in Noord-Limburg onderzoeken of ze Polen en andere arbeidsmigranten uit Midden- en Oost-Europa kunnen huisvesten op bedrijventerreinen. Als alternatief voor kwalitatief ondermaats geachte bungalowparken en huisvesting tussen gewone Limburgers, die dat liever niet willen.

Het is niet de wens van Van den Bergh en zijn provincie: ‘Het functioneren van bedrijventerreinen komt dan in gevaar, dat moeten we niet willen. Wij moedigen gemeenten en ontwikkelaars wel aan om juist in de gemengde zones huisvesting te realiseren. In gebieden waar wonen, werken en leisure overlopen, liggen kansen voor huisvesting voor arbeidsmigranten. Vooral in grotere steden zijn er veel van dit soort gebieden.’

Lees verder

 
Maandag 28 Mei 18
VNO-NCW: 'Bouw woningen moet niet ten koste gaan van bedrijventerreinen'
Ondernemersorganisatie VNO-NCW West stelt dat het een goed plan is om meer woningen te bouwen in Nederland, maar zet daar tegenover dat er niet zomaar op bedrijventerreinen gebouwd moet worden. Deze terreinen zijn er voor bedrijven en niet voor woningbouw, meent de organisatie. 
 
Lees meer >

Pagina 3 / 11
« < 1 2 3 4 5 > »